“Sun täytyy varoo, mitä sä haluut, koska sä saat sen”, kuuluu taiteilja Andy McCoyn aina ajankohtainen elämänviisaus. Kommentin kiinnostavuus ja voima ovat siinä, että emme ole kovin tottuneita pohtimaan, millaista elämää oikeastaan haluamme elää. Usein kiinnitämme huomiomme epäkohtiin. Myönteisen pohtiminen on meille vähän vierasta. Ajattelu saa uuden suunnan, kun alat pohtia, miten kaikki olisi, jos kaikki olisi hyvin.
Se mihin kiinnität huomiosi, alkaa saada enemmän sijaa ajattelussasi. Uskallatko kokeilla? Voit aloittaa vaikkapa miettimällä, millaista elämää haluat elää. Kysymys on laaja mutta aloita miettimällä, että mitä ainakin jo tiedät toiveidesi mukaisesta elämästä? Mistä kaikista hyvistä asioista haluat pitää kiinni?
Kulttuuriimme kuuluu ongelmiin keskittyminen. Ei kuitenkaan siksi, että haluaisimme olla negatiivisia vaan siksi, että pyrimme ratkaisemaan ongelmat, mistä oletamme seuraavan ongelmatonta ja hyvää elämää. Paradoksaalisesti pyrimme siis hyvään, mutta kiinnitämme huomion huonoon. Luonnontieteissä näin juuri kannattaakin edetä. Luultavasti tämä ajattelutapa on tuonut meidät insinööritaitojen myötä teknologisesti maailman huipuille. Vanhoilla keinoilla ei kuitenkaan synny uusia tuloksia - ja ihminen ei toimi tällä samalla logiikalla.
Joko rohkenit miettiä vastausta kysymykseen, millaista elämää haluat elää? Tässä muutama apukeino, jos et aivan päässyt vielä kärryille:
- Rakenna inspiroiva hetki vaikkapa luontokokemuksen tai taide-elämyksen äärellä ja anna intuition vastata kysymyksiin: Millaista elämää haluan elää? Minkä elämässäni haluan jatkuvan?
- Tutustu Konmari-järjestelymetodiin ja anna tavaroiden ja lähiympäristön auttaa sinua jäsentämään vastaustasi.
- Osallistu kasvukeskusteluun. Autan sinut alkuun.
Olennaista on huomata alkajaisiksi, mikä NYT on hyvin, ei SIT-KU on hyvin. Toivotan rohkeutta nähdä hyvä ympärilläsi, sinussa itsessäsi ja tulevassa.
Elina Lillstrang 12.9.2021
Offline Website Builder